ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΜΕΣΑ ?

Τα ποντίκια μπορούν να εισέλθουν από πολλά σημεία καθώς έχουν μεγάλη ευελιξία, το σώμα τους τα βοηθά να προσεγγίσουν και να φωλιάσουν σε οποιαδήποτε χώρο.

Είναι απαραίτητη η μελέτη του χώρου και ο έλεγχος για την καταπολέμηση ποντικών έτσι ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από το πρόβλημα.

Πώς γίνεται η καταπολέμηση των ποντικών ?

Τα ποντίκια είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, είναι φορείς βακτηρίων, ιών, μυκήτων και να μεταδίδουν σε ζώα και σε ανθρώπους πολλές επικίνδυνες ασθένειες, η μετάδοση γίνεται είτε με επαφή των τρωκτικών με τρόφιμα είτε μέσω δαγκώματος από τα ίδια τα τρωκτικά.

Μυοκτονία

Η μυοκτονία είναι μια εφαρμογή για την αντιμετώπιση των τρωκτικών, με ειδικές παγίδες, τους δολωματικούς σταθμούς που αποτελούν ειδικές μεθόδους προσέλκυσης και παγίδευσης τρωκτικών.

Ποντίκια και καλώδια 

Όταν υπάρχουν εγκαταστάσεις με καλώδια πρέπει να προστατεύονται από τα ποντίκια γιατί μπορεί να υπάρξει αυξημένος κίνδυνος σπινθήρων και πρόκλησης πυρκαγιάς από τα φαγώματα στις καλωδιώσεις.

Επίσης και στα καλώδια των αυτοκινήτων, είναι συχνό το φαινόμενο να παρατηρούνται ζημιές στα καλώδια των αυτοκινήτων από επιθέσεις ποντικιών, κυρίως σε χώρους με πολλά αυτοκίνητα μακριά από κόσμο έχουν σημειωθεί ζημιές στα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων καθώς στα ποντίκια αρέσει να ροκανίζουν παντός είδους καλώδια.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ποντικών είναι η μυοκτονία με την τοποθέτηση ειδικών δολωματικών σταθμών στον χώρο που σταθμεύετε το όχημά σας από όπου η πρόσβαση είναι επικίνδυνη. Χρειάζεται μυοκτονία για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες και αποφυγή περιττών εξόδων.

Σε σπίτια και σε χώρους όπου διατηρούνται κατοικίδια ζώα συνήθως σκυλιά και γάτες είναι πιο εύκολο να προσελκύσουμε και ποντίκια από τις μυρωδιές των ζωοτροφών.

Για να μειωθεί η πιθανότητα ύπαρξης ποντικών στο σπίτι πρέπει προληπτικά η ζωοτροφές που έχουμε να μην σκορπίζονται στον γύρω χώρο και τυχόν περισσεύματα μετά τα γεύματα των κατοικίδιων να καθαρίζονται και να αφαιρούνται αμέσως.

 Σε περίπτωση που θα γίνει αντιληπτή η παρουσία ποντικιού προστατέψτε το σπίτι σας άμεσα από τα τρωκτικά λαμβάνοντας αμέσως μέτρα μυοκτονίας για να εξαλειφθεί η εγκατάσταση και ο πολλαπλασιασμός τους.

 Για ποιον λόγο έχουμε ποντίκια?

Οι ποντικοί μέσα στο στον χώρο μας μπορούν να εισέλθουν με δυο τρόπους. Είτε από ανοίγματα είτε με μεταφορά με αλλά αντικείμενα. Δηλαδή μπορεί να μπει στο σπίτι σας από κάποια είσοδο του χώρου όπως παράθυρα και πόρτες.

 Ένα ποντίκι εισέρχεται στο σπίτι μας όταν πρόκειται να αναζητήσει τροφή και κάπου να φωλιάσει και να γεννήσει, για αυτό προστατεύουμε τα τρόφιμα μας σε συσκευασίες τροφίμων. Κάποιες φορές ο ποντικός εισέρχεται στον χώρο μας είτε από μεταφορά επίπλων, μηχανών, μέσω κουτιών και μετά ξεκινάει ο πολλαπλασιασμός τους. 

Τι πρέπει να κάνουμε?

Τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για την αποφυγή των ποντικιών στο σπίτι είναι η τοποθέτηση των απορριμμάτων μέσα σε ειδικά δοχεία που να σφραγίζουν καλά. 

Απορρίμματα που περιέχουν αποφάγια και αφήνονται μέσα σε πλαστικές σακούλες για πολλές ώρες έξω από τα κτήρια, αποτελούν πηγή προσέλκυσης ποντικών από τη μυρωδιά.

Πρέπει να καθαρίζουμε συχνά και να απομακρύνουμε τα υπολείμματα των ζωοτροφών από τα σπιτάκια κατοικίδιων.

Υπολείμματα ζωοτροφών αποτελούν την κυρία αιτία προσέλκυσης ποντικών σε σπίτια που συντηρούν οικιακά ζώα π.χ κότες, σκυλιά, γάτες κουνέλια, περιστέρια κτλπ.

Αν χρειάζεστε της υπηρεσίες μας για την επιχείρησή ή την κατοικία σας και θέλετε να συνεργαστείτε με κάποια πιστοποιημένη εταιρεία μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα αίτησης συνεργασίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Θα ορίσουμε ένα ραντεβού στον χώρο σας, θα καταγράψουμε τις ανάγκες σας και θα σας δώσουμε μία οικονομική προσφορά. Εδώ μπορείτε να δείτε τις τιμές μας στις απολυμάνσεις απεντομώσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά με το γραφείο μας.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Σταθερό: 2311298776
Κινητό: 6985651007