5 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την απεντόμωση του σπιτιού ή της επιχείρησης σου.

Στο παρακάτω blog θα σου παρουσιάσω πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη σωστή απεντόμωση και απολύμανση του σπιτιού.

Ποιά είναι τα πιο κοινά έντομα που εισβάλουν στο σπίτι μας;


Σίγουρα η περιοχή στην οποία μένει ο καθένας επηρεάζει σημαντικά το είδος εντόμων που υπάρχουν και είναι πιθανό να επισκεφτούν και το σπίτι μας. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες κατηγορίες εντόμων που εμφανίζονται συχνότερα μέσα στο σπίτι και δημιουργούν προβλήματα, σε κάθε περίπτωση όμως δεν θέλουμε την παρουσία τους.
Τα πιο γνωστά έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι είναι:

Οι κατσαρίδες είναι ο πιο συχνός ανεπιθύμητος επισκέπτης στα σπίτια
3 διαφορετικά είδη κατσαρίδων στην Ελλάδα.

Μαύρη κατσαρίδα, θέλει υγρά μέρη και βρίσκεται μέσα στις αποχετεύσεις των σπιτιών και όταν έρθει η κατάλληλη εποχή αρχίζει και εμφανίζεται και μέσα στα σπίτια μας.
Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και η Αμερικάνικη κατσαρίδα, με τη διαφορά ότι μπορεί επιπλέον και να πετάει…!!
Γερμανική κατσαρίδα, οι πιο μικρές σε μέγεθος και ξανθές στο χρώμα, θέλουν ζεστά και υγρά μέρη και φωλιάζουν μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο μπάνιο, αλλά κάποιες φορές όταν έχει μεγαλώσει ο πληθυσμός τους βρίσκονται σε όλο το σπίτι..

Μυρμήγκια, εμφανίζονται συνήθως στο σπίτι ξαφνικά, σε στρατιές και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα προβούμε σε εφαρμογή απεντόμωσης τόσο καλύτερα για να τα προλάβουμε να μην αυξηθούν.

Μύγες και τα μυγάκια αποχετεύσεων είναι φορείς μικροβίων. υπάρχουν διάφοροι τόποι καταπολεμήσεις ανάλογα την προσβολή και των χώρο.
Σκόρος και τα σκαθάρια τροφίμων, τα έντομα αυτά προσβάλλουν κυρίως τα μάλλινα ρούχα ή τα αποθηκευμένα τρόφιμα.

Βασικοί λόγοι που έχουμε έντομα;


Κάθε έντομο είναι διαφορετικό και προσελκύεται ανάλογα της συνθήκες.
Γενικά υπάρχουν πολλοί λόγοι, η έλλειψη καθαριότητας και η παρουσία ανοιχτών τροφίμων μεγαλώνουν τα προβλήματα από έντομα και τρωκτικά.
Οι κατσαρίδες, οι οποίες προτιμούν θέσεις σκοτεινές για να βρίσκουν υγρασία και τροφή για να κάνουν φωλιά  και να αναπαραχθούν. Τρώνε τα πάντα είναι παμφάγα έντομα, αν δεν βρουν τίποτα, τρώνε η μία την άλλη… Μπορούν να ζήσουν μήνες χωρίς νερό αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε υγρασία. Οπότε, το βασικό είναι μειωμένη υγρασία στον χώρο.
Επίσης το τακτικό και πολύ σχολαστικό καθάρισμα είναι ένα καλό μέτρο πρόληψης καθώς και προληπτική απεντόμωση ώστε να προλάβουμε το πρόβλημα πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Τα μυρμήγκια είναι η καλύτερη εργάτες αναζητούν διαρκώς τροφή για να μεταφέρουν στη φωλιά τους. Τα ψίχουλα που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι σου είναι αρκετά ώστε να προσελκύσουν και να φωλιάσουν τα μυρμήγκια. Επίσης υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να τα μειώσουμε τον πληθυσμό των μυρμηγκιών, όπως το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι, που αποτελούν φυσικούς τρόπους απώθησης, παρόλα αυτά η δουλειά που γίνεται είναι για λίγο καιρό δεν έχει εγγυημένο αποτέλεσμα.
Οι μύγες, τα μυγάκια  είναι από τα έντομα που εμφανίζονται πιο εύκολα σε ένα σπίτι, αφού προσελκύονται πολύ εύκολα .Μπορεί να δεις μύγες και μυγάκια να τριγυρίζουν γύρω από φαγητά, γλυκά, οργανικές ύλες ή σκουπίδια.

Πότε  κάνουμε απεντόμωση και γιατί;


Όσο ζεσταίνει ο καιρός τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται όλο και πιο γρήγορα. Η καλύτερη περίοδος για απεντομώσεις, απολυμάνσεις είναι γενικά από την άνοιξη έως το φθινόπωρο γιατί εκείνες της εποχές τα έντομα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στους χώρους μας.
Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι καλύτεροι μήνες για απεντόμωση, απολυμάνση καθώς ξεκινάει και ζεσταίνει ο καιρός και τα έντομα ξεκινάνε να πολλαπλασιάζονται πιο έντονα.
Γενικά, η απεντόμωση, απολυμάνση, μυοτονία του σπιτιού η του επαγγελματικού μας χώρου πρέπει να γίνεται προληπτικά και όχι κατασταλτικά ώστε τα παράσιτα να μην προλάβουν να φωλιάσουν ωστε η αντιμετώπισή τους να γίνεται πιο δύσκολη.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση?

Η χρόνος της δράσης των φαρμάκων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η θερμοκρασία,υγρασία που έχουμε σε έναν χώρο, τα σκεύασματα που χρησιμοποιήθηκαν αν δηλαδή έχουν μεγάλη υπολειμματικότητα στον χώρο μας.  Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, ισχύουν οι ακόλουθες συχνότητες εφαρμογών  στην πράξη:
Αν επιλέξεις απεντόμωση με ψεκασμό ή gel για κατσαρίδες και μυρμήγκια στο σπίτι σου,η στον επαγγελματικό σου χώρο τότε η επανάληψη της διαδικασίας δύο φορές το χρόνο σε καλύπτει, για να σε απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα παράσιτα.

Το ίδιο ισχύει και αν κάνεις απεντόμωση με ψεκασμό σε κοινοχρήστους χώρους πολυκατοικιών, όπου και εκεί η επανάληψη χρειάζεται 2 φορές τον χρόνο.
Όμως για την  απεντόμωση σε επαγγελματικούς χώρους περισσότερο σε χώρους υγειονομικής σημασίας τότε η διαδικασία πρέπει να υπάρχει μια συχνότητα σε διαστήματα από δυο έως τρεις μήνες.
Προετοιμασία που  πρέπει να κάνεις πριν γίνει η απεντόμωση στην επιχείρηση η στο σπίτι σου;
Η προετοιμασία είναι ανάλογη από το είδος της εφαρμογής που θα επιλέξεις να κάνεις. Αν γίνει απεντόμωση με ψεκασμό σε ένα σπίτι για παράδειγμα, τότε χρειάζεται να γίνει κάποια προετοιμασία.
Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει καλός καθαρισμός του χώρου που θα γίνει η εφαρμογή, άδειασμα των ντουλαπιών που θα ψεκάσουμε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα γιατί πρέπει να ειναι καλά κλειστά.

Αν η απεντόμωση γίνει με ψεκασμό πρέπει μετά την εφαρμογή να γίνει αερισμός των χώρων και να απομακρυνθούν τα κατοικίδια μέχρι να στεγνώσουν οι ψεκασμένες επιφάνειες.
Επίσης, δεν πρέπει να σφουγγαρίσεις τις ψεκασμένες επιφάνειες για τουλάχιστον 4-5 ήμερες, ώστε να μην καθαριστεί το φάρμακο.
Αν γίνει απεντόμωση με χρήση δολωματικού gel το βασικό είναι να μην ακουμπάτε με τα χέρια τα σημεία που είναι το gel το οποίο έχει  τοποθετηθεί σε σημεία που δεν έχουν πρόσβαση παιδιά και κατοικίδια π.χ , πίσω από ηλεκτρικές συσκευές, εσωτερικό ντουλαπιών, βαριά έπιπλα κ.α.


Έχω  κατοικίδια, θα επηρεαστούν;  Τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;


Σε χώρους που υπάρχουν κατοικίδια πρέπει να  υπάρχουν τρόποι προφύλαξης για μετά την απεντόμωση, αν υπάρχει κατοικίδιο μέσα στο σπίτι σου, φρόντισε να το κρατήσεις μακριά από το σημείο που έχει ψεκαστεί με φάρμακο για  4 ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά τα σημεία που έγινε η εφαρμογή.


Υπάρχει το ενδεχόμενο να  εμφάνισω κάποια αλλεργία από την απεντόμωση;


Αν γίνει σωστά η εφαρμογή της απεντόμωσης από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό (Γεωπόνους) και στην συνέχεια ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες αερισμού του σπιτιού μετά την εφαρμογή, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργιών

Σε ποιους χώρους γίνεται η απεντόμωση;


Κάποια από τα συνηθισμένα σημεία του σπιτιού ή της επιχείρησης σου,που θα επισκεφτεί ο επαγγελματίας για να κάνει την απεντόμωση είναι η κουζίνα, το μπάνιο και το μπαλκόνι, καθώς και γύρω από παράθυρα και πόρτες, αποχέτευσης και εξωτερικά περιμετρικά του κτιρίου.

Ποιά είναι τα κριτήρια για να εμπιστευτώ μια εταιρεία να κάνω απεντόμωση και απολύμανση του σπιτιού του κήπου ή της επιχείρησης μου;


Εξαρτάται με την περιοχή που βρίσκεσαι, μπορείς να βρεις αξιόλογες εταιρείες απολυμάνσεων, απεντομώσεων απο εγκεκριμένους επαγγελματίες Γεωπόνους.
Δώσε μεγάλη προσοχή στα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν, πρέπει πάντα να ειναι εγκεκριμένα και ασφαλή προϊόντα.

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μας μπορείς να μας καλέσεις εδώ 6985651007 ή στο email εδώ http://www.pestscience.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *